Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی خراسان رضوی گفت: رویکرد دانشگاه علمی کاربردی به سمتی است که تعدادی از مراکز آموزشی علمی کاربردی را در مشهد به عنوان مراکز بین‌المللی شناسایی کرده و رسمیت دهیم تا این مراکز بتوانند دانشجویان خارجی را پذیرش کنند.

دکتر مرتضی تشکری در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص اقدامات و همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی با کشورهای همسایه، اظهار کرد: ماموریت و رویکرد دانشگاه در حوزه بین‌الملل و فرامرزی مبتنی بر ماهیت آموزش‌های علمی کاربردی و نیز ماموریت ذاتی پژوهش‌های علمی کاربردی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین منظور که نگاه ما به حوزه فرامرزی با آموزش‌های توسعه‌ای، شغلی و متناسب با کسب‌وکار است. بنابراین در اسفندماه گفت‌وگویی با نمایندگان کشور افغانستان در مشهد داشتیم و ظرفیت‌های آموزش علمی کاربردی، رویکرد و غایت این آموزش‌ها را به آن‌ها توضیح دادیم که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. 

وی افزود: با توجه به اینکه کشور افغانستان دوران جنگ را سپری کرده است و  این کشور در حال بازسازی است، توسعه فعالیت‌های اقتصادی و معیشتی برای آن‌ها از اولویت‌های جدی به شمار می‌رود. بنابراین بسیار از اینکه آموزش‌های علمی کاربردی به هر صورتی برای اتباع افغانستان و در این کشور، خصوصا در زمینه کشاورزی و دامپروری توسعه پیدا کند ابراز تمایل و استقبال شد.  

رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی خراسان رضوی تصریح کرد: متعاقب فعالیت‌هایی که انجام شد، نشست مشترکی با ۶ دانشگاه افغانستان و با حضور وزیر مربوطه، نمایندگان وزارت علوم و افرادی از وزارت علوم و وزارت کار افغانستان در مشهد برگزار شد و همکاری علمی و دانشگاهی مبتنی بر آموزش‌های عالی و شغلی شکل گرفت و تفاهم نامه‌ای بین ۶ مرکز آموزشی علمی کاربردی خراسان رضوی و دانشگاه‌های افغانستان منعقد شد. 

وی عنوان کرد: میان مراکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی، سحرخیز، خانه کارگر، شهرداری مشهد، پارت لاستیک و هتل پردیسان قراردادها و تفاهم‌نامه‌های همکاری با دانشگاه‌های کاتب، غالب کابل، غالب هرات، گوهرشاد و... منعقد شد و خوشبختانه از مواردی بود که این تفاهم‌نامه‌ها در فرصت کوتاه به خوبی در مراکز آموزشی علمی کاربردی ما اجرایی شد و دوره‌های آموزشی شکل گرفت.  

تشکری خاطرنشان کرد: تاکنون در چارچوب این نشست و تفاهم نامه‌هایی که منعقد شده است، ۱۵ دوره آموزشی برای دانشگاه‌های افغانستان برگزار کردیم و بخشی از این دوره‌های آموزشی در مراکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی، سحرخیز، شهرداری مشهد و خانه کارگر که مقدمات برگزاری دوره‌ها را فراهم کردند، انجام شد. علاوه بر اقداماتی که در کشور افغانستان صورت گرفت، ما طی این مدت با همان رویکرد فرامرزی مذاکراتی را با کشور عراق انجام دادیم که خوشبختانه به تفاهم‌نامه‌ و همکاری با دانشگاه کربلا رسیدیم و سه دوره آموزشی را برای این دانشگاه برگزار کردیم. 

وی بیان کرد: کشور عراق از کیفیت برگزاری این دوره‌ها بسیار راضی بود و استقبال بسیار خوبی از آن  صورت گرفت. بنابراین، بنا شد در همه دوره‌ها این همکاری با کشور عراق ادامه پیدا کند. رویکرد ما به این سمت است که تعداد مراکز آموزشی علمی کاربردی را در مشهد به عنوان مراکز آموزش علمی کاربردی بین‌المللی شناسایی کنیم و به آنها رسمیت دهیم تا این مراکز با تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بتوانند دانشجویان خارجی پذیرش کنند و این برنامه را در نظر داریم که در مهرماه ۱۴۰۰ برای نخستین بار این اتفاق بیفتد.

رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی خراسان رضوی اظهار کرد: برای تحقق این امر، هماهنگی‌های لازم صورت گرفته است و امیدواریم طی یکی الی دو هفته آینده بازدیدهایی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین تیم بازرسی انجام شود و تا قبل از مهر ۱۴۰۰ بتوانیم مجوز پذیرش دانشجوی خارجی را برای تعدادی از مراکز علمی کاربردی که مراکز بین‌الملل ما خواهند بود، دریافت کنیم و آموزش اتباع خارجی را به صورت دانشجوی خارجی در دانشگاه علمی کاربردی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: تاکنون دوره‌های کوتاه مدتی برای کشورهای افغانستان، عراق و تاجیکستان برگزار شده است که در مجموع بیش از ۳۰۰ نفر در آن دوره‌ها شرکت کرده‌اند. مبنای کار ما در دوره‌های آموزشی و ابتدایی این است که از اساتید نخبه و ممتاز دانشگاه‌های مشهد در هر حوزه‌ای برای دوره‌های آموزشی استفاده کنیم تا کیفیت آموزش را ارتقا دهیم.  

تشکری گفت: ما تلاش کردیم ۶ مرکز علمی کاربردی، تمام حوزه‌های ماموریتی علمی کاربردی را پوشش دهند. بدین معنا که در حوزه مدیریت خدمات اجتماعی؛ جهاد دانشگاهی و تا حدی شهرداری مشهد، برای هتل‌داری هتل پردیسان، صنعت، خانه کارگر و پارت لاستیک، حوزه کشاورزی  سحرخیز را انتخاب کردیم. همچنین سعی کردیم در حوزه مدیریت شهری و... موضوعات مختلف علمی کاربردی را پوشش دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه علمی کاربردی دانشگاه علمي كاربردي بین المللی شدن دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی آموزشی علمی کاربردی علمی کاربردی دوره های آموزشی مراکز آموزش تفاهم نامه وزارت علوم آموزش ها دوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۰۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آیین نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی هم اکنون در دولت در حال بررسی است و پیش بینی می‌شود تا سه ماه آینده به نتیجه برسد.

به گزارش مشرق، هاشم داداشپور روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در شیراز اظهار کرد: با تصویب این آیین‌نامه بخشی از زیرساخت‌ها و موانع قانونی پیش پای جذب دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه‌های کشور برداشته و گام بزرگی در تحقق افق برنامه هفتم توسعه در این زمینه خواهد بود.

وی افزود: یکی از اقدامات مهم گفتمان سازی در این زمینه بوده که جذب دانشجوی خارجی می تواند به عنوان یکی از ارکان اصلی مرجعیت علمی تلقی شود و کشوری که مدعی مرجعیت علمی است و افق خود را به سوی کسب این نوع مرجعیت هدف‌گذاری کرده، باید به این عنصر توجه داشته باشد.

داداشپور اضافه کرد: هیچ کشوری نمی تواند مرجعیت علمی خود را تثبیت کند مگر اینکه در جذب دانشجویان بین المللی موفق عمل کند و برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران متناسب با این هدف تنظیم شده است.

رئیس سازمان امور داشجویان با بیان اینکه بر اساس این برنامه توسعه باید تا پنج سال آینده باید ۳۲۰هزار دانشجوی بین‌المللی در داشگاه‌های کشور جذب شوند، یادآور شد: در این برنامه توسعه ایران باید یکی از مراکز سقل جذب دانشجو در سطح دنیا شود.

موانع قانونی جذب دانشجوی بین المللی در دانشگاه‌های کشور رفع می‌شود

او اضافه کرد: برای رسیدن به این هدف، همه موانع قانونی جذب دانشجویان خارجی با کمک دستگاه‌های اجرایی مرتبط رفع می‌شود.

معاون وزیر علوم ادامه داد: موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.
موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.

داداشپور گفت: هر چند رسیدن به افق برنامه ریزی شده، کار آسانی نیست اما با توجه به ظرفیت های عظیمی که در کشور ما وجود دارد، قابل انجام است.

وی یادآور شد: در زمان حاضر بیش از ۲۰۰ دانشگاه کشور مجوز جذب دانشجوی بین‌المللی را دارند و چنانچه این دانشگاه‌ها بتوانند ظرفیت سازی کنند، با سرعت می توانیم به سوی تحقق هدف جذب ۳۲۰ دانشجوی بین المللی در پنج سال آینده حرکت کنیم.

داداشپور عنوان کرد: تامین زیرساختها، تمهید مقدمات، حضور در نمایشگاه‌های بین المللی، طراحی و بازساختار دانشگاه‌ها و استراتژی مشخص برای بازاریابی در این زمینه مورد نیاز است؛ این اتفاقات در حال افتادن است و اکنون تمام مقدمات لازم برای تسهیل جذب دانشجوی خارجی در حال فراهم شدن است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکایی
  • مجوز اجرای ۲۴دوره کوتاه مدت اشتغال‌محور صادر شد
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • تحصیل رایگان دانشجوی اخراجی آمریکایی در ایران؛ کدام دانشگاه‌ها صف کشیدند؟
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران؛ این دانشگاه‌ها اعلام آمادگی کردند/ اسامی
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است