Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی تجمع اعتراضی مردم مشهد به سیاست‌های دولت، تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های مشهد بیانیه‌ای صادر کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ 56 تشکل دانشجویی دانشگاه‌های مشهد مقدس در پی اعتراضات روز پنجشنبه مشهد و سایر مناطق، در آستانه نهم دی ماه اقدام به انتشار بیانیه کردند که در آن آمده است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

"إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلى‏ أَهْلِها وَ إِذا حَکَمْتُمْ بَیْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْکُمُوا بِالْعَدْلِ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا یَعِظُکُمْ بِهِ إِنَّ اللَّهَ کانَ سَمیعاً بَصیرا"؛ (نساء ، 58)

 

39 سال از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران می گذرد و دلیل اصلی بقای آن را علاوه بر الهی بودن این نهضت، می توان حضور همیشگی مردم فداکار، مجاهد و بابصیرت ایران دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته امامین انقلاب و گواه تاریخ، گذار از فراز و نشیب های بسیار و پیروزی در برابر توطئه های متعدد دشمنان در طول این سالیان مرهون مجاهدت های امت همیشه در صحنه است. مردم صبور و فهیم ضمن تحمل سختی ها، کمبودها و کاستی های مسئولین در عرصه خدمتگزاری در دوره های مختلف همواره پای اسلام، انقلاب و ولایت ایستاده اند و در تمامی بزنگاه ها از جمله نهم دی این مهم را با تمامی وجود به جهانیان نشان دادند.

 

لکن با توجه به درک دشمن از ضعف توان خود و عدم امکان رویارویی با ملت بصیر و شکست های متعدد، امروز سعی دارد تا با رخنه در صفوف مردم، در اوج خباثت اهداف خود را پیگیری کند. امروز دشمن می خواهد با فشاراقتصادی مردم شریف را روبروی انقلاب اسلامی قرار دهد که البته به فضل الهی در تمامی موارد مغلوب شده و شکست سنگینی خواهد خورد. در این خصوص نیاز است تا در آستانه ی سالروز حماسه نه دی مواردی در خصوص وضعیت کشور و اتفاقات اخیر شهر مشهد و سایرنقاط به محضر ملّت شریف ایران برسد:

 

بدون شک مردم، علی الخصوص قشر مستضعف جامعه امروز متحمل شرایط سخت معیشتی هستند. تکذیب مشکلات ملموس معیشتی که گاهی با ارائه آمارهای ناصحیح و غیرشفاف از طرف برخی مسئولین صورت می گیرد امری مضحک و ناصواب است. منشأ این مشکلات اقتصادی، تحریم های خارجی و هم چنین بی کفایتی و بی تدبیری برخی از مسئولین و مدیران داخلی است.

 

مردم عزیز کشورمان نشان داده اند که در هر عرصه ای -چه اقتصادی و غیر آن- پای مبارزه با بیگانگان و رنج های این راه ایستاده اند، نشانه ی آن هم هزاران شهید و خانواده های داغدار آنان هستند؛ اما آن چه که مردم نمی توانند تحمل کنند: تبعیض، کم کاری، انفعال، بی مسئولیتی و عدم پاسخگویی است. این است که مشاهده کنند در این شرایط، سفره ی آنان هر روز کوچک تر شده و سفره ی برخی بزرگ تر شود. آن چه که از تحمل مردم خارج است این است که عده ای رانت خوارِ نجومی بگیر، آزادانه به حرامخواری خود ادامه داده و با سخنان خود به مستضعفان زخم زبان بزنند و به آرمان های این انقلاب دهن کجی کنند. مردم غیرت مند ایران سختی مشکلات را تحمل می کنند، اما بی عدالتی را نه.

 

 یادمان نمی رود که دولت محترم، راهبرد اساسی رأی آوری خود را تکیه بر برجام و ایجاد شکاف اجتماعی قرار داده بود. حالا که انتخابات تمام شده بد نیست این سئوال مطرح شود که به راستی دستاوردهای برجام چه بوده است؟ به راستی برنامه دولت برای بهبود اوضاع معیشتی چیست؟ هنوز اندکی از وعده های آقایان نمی گذرد که بی کفایتی مسئولین دولتی و اظهارنظرهای آنان در زلزله ی اخیر غرب کشور، امید بهبود اوضاع را از مردم گرفته است. در کنار این اوضاع نابسامان، عدم پاسخگویی، سیاسی کاری و آدرس غلطی که توسط برخی مسئولین به جامعه داده می شود مردم را کلافه کرده و آرامش آنان را ویران نموده است.

 

 مدت زمان زیادی است که جنبش دانشجویی نسبت به وضعیت نابسامان کشور، شهر مشهد و علی الخصوص حاشیه شهر اعلام نگرانی می کند. اما برخی سیاسیون با دادن آدرس غلط، با کلیدواژه هایی چون کنسرت و برجام ذهن مردم را تخدیر می کنند. به تازگی بودجه ی حاشیه شهر مشهد نیز قطع و خدمات شهرداری به مناطق محروم با کاهش شدید روبرو شده است. رکود و واردات بی رویه تولید داخل را روانه قبرستان نموده است. ورشکستگی موسسات مالی و اعتباری مردم را به خاک سیاه نشانده و رویای شهرهای رویایی تعبیر وارونه گشته است. در چنین شرایطی دادخواهی و اعتراض سالم از حقوق هر انسانی است.

 

از طرف دیگر، پاسخگویی و پیگیری حل مشکلات هم از تکالیف هر مسئولی است. چرا امروز برخی از مسئولین به جای پاسخگویی و حضور در جمع مردم در اتاق هتل پنهان می شوند؟ چرا معاون اول رییس جمهور علیرغم حضور در مشهد، در جمع تظاهرکنندگان حاضر نشد و به مشکلات آنان رسیدگی نکرد؟ چرا استاندار خراسان رضوی علیرغم دعوت بسیج دانشجویی در جمع دانشجویان حاضر نمی شود و به مسائل مطرح پاسخ نمی گوید؟ تظاهرات روز پنج شنبه مشهد هم مثل تظاهرات مردم مناطق دیگر کشور، فریاد دادخواهی پاکی است که چند سالی است در اعتراض به بیکاری و گرانی و بی عدالتی برپا می شود.

 

آن  جوان پاک و ساده ای که از حاشیه شهر به میدان شهدا آمده تا نسبت به فقر خود اعتراض کند؛ و یا آن کارگر زحمتکشی که می خواهد با حضور خود اعلام نماید که بیش از یک سال است حقوق نگرفته و در فقر مطلق به سر می برد؛ یا آن سهامدار فلان موسسه که علیرغم ثروتمندی، در تأمین نیازهای معیشتی خود درمانده است؛ همان صاحبان انقلاب هستند که فریاد عدالتخواهی و تنفر از تبعیض را سر می دهند. اگرچه شاید برای عده ای بد نباشد که اینان را به نفع جریان سیاسی خود مصادره کنند و یا با استقبال از آنان با گاز اشک آور، از پاسخگویی فرار کنند. اما واقعیتِ امر عشقی است که در چشمان آنان به کشور خود موج می زند.

 

 در پایان باید نهایت نفرت ها را نثار آمریکا و عمال آن نمود که علیرغم ایجاد فشارهای گسترده اقتصادی، حالا منافقین و ضدانقلاب خارج نشین را مأمور سوار شدن بر موج عدالتخواهی ملت ایران نموده است. امروز منافقین، یعنی همان هایی که روزگاری خون مردم را در خیابان های شهر جاری می کردند، با شنیدن خبر تجمع، خود را به جمعیت مردم رسانده و با تغییر شعارها، دروغ بافیِ رسانه ای و تهییج مردم به سمت خشونت سعی در ایجاد خیانتی تازه دارند. به راستی که اینان خبیث ترین انسان ها هستند و از طرفی باید خدا را شکر نمود که دشمنان ما را آن قدر احمق قرار داده که قادر به فهم این مسئله نیستند که مردمی که حماسه ساز رویدادهایی چون نه دی هستند، هیچ گاه به کشور خود پشت نمی کنند.

 

بسیج دانشجویی بار دیگر ضمن اعلام حمایت مجدد از مستضعفین و مطالبه دائمی مشکلات مردم از تریبون های خود، همگان را به هوشیاری نسبت به مکر دائمی دشمنان دعوت نموده و به مسئولین کشور هشدار می دهد که مهلت آنان برای حل مشکلات مردم رو به پایان است. دیگر بازی های سیاسی اثری نداشته و آن چه قابل اعتنا است اقدامات عملی است.

 

بار دیگر در آستانه راهپیمایی نه دی در مشهد، همگان را به شرکت پرشور در این راهپیمایی عظیم دعوت نموده و ضمن مطالبه حق خود از مسئولین، دوباره دشمنان را از دست اندازی به انقلاب اسلامی بازداشته و مهر ناامیدی بر نامه ی توطئه ی آنان می زنیم.

 

و السلام علی من اتبع الهدی

1.  بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد

2.  بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

3.  بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

4.  بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد

5.  جامعه اسلامی دانشجویان فردوسی مشهد

6.  جامعه اسلامی دانشجویان علوم پزشکی مشهد

7.  جامعه اسلامی دانشجویان شهید منتظری مشهد

8.  جامعه اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

9.  انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور مشهد

10.  انجمن اسلامی دانشگاه سجاد مشهد

11.  بسیج دانشجویی دانشگاه خیام

12.  بسیج دانشجویی دانشگاه سجاد

13.  بسیج دانشجویی دانشکده فنی شهید منتظری

14.  بسیج دانشگاه علوم رضوی مشهد

15.  بسیج دانشجویی دانشگاه امام رضا (ع)

16.  بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان

17.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی بینالود

18.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی تابران

19.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی خاوران

20.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری

21.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی توس

22.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی بهار

23.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی کاویان

24.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی مطهر

25.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی عطار

26.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی اسرار

27.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی فردوس

28.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی حکمت رضوی

29.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی سلمان

30.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی خراسان

31.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی شاندیز

32.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی حکیم طوس

33.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی خوازمی

34.  بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی بینالود

35.  بسیج دانشجویی پردیس های دانشگاه فرهنگیان مشهد

36.  بسیج دانشجویی دانشکده ی فنی الزهرا (س)

37.  بسیج دانشجویی دانشکده ی فنی ثامن الحجج (ع)

38.  بسیج دانشجویی دانشگاه شهید مطهری

39.  بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس قرآن مشهد

40.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی دادگستری

41.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی فنون و خدمات هوایی مشهد

42.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی خبر

43.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی شرکت شهرک های صنعتی مشهد

44.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی هواشناسی و علوم جو مشهد

45.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی مدیریت صنعتی مشهد

46.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی فرهنگ و هنر شماره 2 خراسان رضوی

47.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی فرهنگ و هنر شماره 1 خراسان رضوی

48.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی صنعت هوانوردی مشهد

49.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی آب و برق خراسان رضوی

50.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی شهرداری مشهد

51.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی مالیاتی شهد

52.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی هتلداری و جهانگردی پردیسان

53.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی جهاد دانشگاهی مشهد

54.  بسیج دانشجویی مرکز آموزش علمی و کاربردی جهاد کشاورزی مشهد

55.  هیات دانشجویی شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

56.  هیات فاطمه الزهرا پردیس شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان مشهد

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۲۵۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم

ابراهیم صالحی عمران، رئیس انجمن آموزش عالی ایران در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه هر زمان صحبت از ارتباط صنعت و دانشگاه می‌شود، فقط نیاز‌های صنعت و پژوهشی و طرح‌های پژوهشی گفته می‌طرح خواهد شد؛ اظهار کرد: ارتباط ۲ سویه بین دانشگاه و صنعت ملاک است و این ارتباط نباید صرفا در بعد پژوهشی دیده شود، بلکه لازم است تا تمام کارکرد‌های دانشگاه و نسل‌های دانشگاهی در قالب تصویر جامع‌تر نمایان شوند. 

وی افزود: طبیعی است که دانشگاه را سازمانی که در خلاء عمل کند و جدای از جامعه و نیاز‌های صنعتی باشد، نمی‌بینیم. یعنی، صرف اینکه در درون خود به سر ببرد و نگاهی به تحولات گذشته، حال و آینده نداشته باشد تصور غلطی است؛ چرا که دانشگاه همیشه در خدمت جامعه و نیاز‌های جامعه است. 

صالحی عمران تصریح کرد: یکی از کارکرد‌های دانشگاه‌ها تربیت نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز بخش‌های مختلف جامعه از جمله صنعت است، آمایش آموزش عالی باید مبتنی بر پاسخگوی نیاز‌های جامعه و منطقه‌ای باشد و تقسیم کار ملی در راستای رسیدن به توسعه متوازن را ببیند، این امر مستلزم اصطلاحات بسیار زیاد در مدل گسترش و توسعه رشته‌ها و سرفصل‌های آموزشی است. 

سرمایه گذاری کشور‌های پیشرفته روی رشته‌های فنی و علوم پایه

رئیس انجمن آموزش عالی ایران ادامه داد: بخش عمده‌ای از دانشجویان کشور در تعدادی از رشته‌ها تحصیل می‌کنند که آن‌ها پاسخگوی تمام نیازها، حرفه‌ها و مشاغل آموزش عالی نیست، در سال‌های اخیر کشور‌های پیشرفته و کشور‌هایی که تجربه ارتباط صنعت و دانشگاه را داشته اند، سرمایه گذاری خاصی در رشته‌های فنی و مهندسی و علوم پایه داشته اند. 

وی گفت: کشور ما باید نظام توزیع متوازن استعداد‌ها را در راستای آموزش عالی ببیند تا استعداد‌های ایران را در بین رشته‌های مورد نیاز خاص پخش کند و روی آن سرمایه گذاری جدی انجام دهد و اسیر نیاز‌های کاذب تقاضای اجتماعی نشود. 

صالحی عمران اضافه کرد: آموزش عالی نمی‌تواند خنثی باشد و مدل گسترش خاصی برای طراحی و راه اندازی رشته‌ها در دانشگاه‌ها نداشته باشد؛ بنابراین آمایش آموزش عالی با توجه به تقسیم کار ملی می‌تواند بخش عظیم ارتباط با جامعه و صنعت حل کند، پس تربیت نیروی انسانی مرتبط با نیاز‌های صنعت امری مهم است. 

لزوم اصلاح مدل برنامه ریزی درسی آموزش عالی

وی تاکید کرد: اصلاح مدل برنامه ریزی درسی آموزش عالی برنامه مهم دیگر است که باید تحقق شود، نیاز صنعت یعنی نیاز به شایستگی ها. دانشگاه‌ها فقط کارمندان دولتی و کادر اداری دولتی تربیت نمی‌کنند و این موضوع در گذشته تاریخ آموزش عالی ایرن بوده است، یعنی دوره تامین کادر دولت از سوی دانشگاه‌ها گذشته است. دانشگاه‌های آموزش عالی باید نیروی انسانی تمام بنگاه‌های بزرگ، متوسط و کوچک را تربیت کند. 

رئیس انجمن آموزش عالی با بیان اینکه شایستگی یعنی دانش، مهارت و نگرش مبتنی بر نیاز‌های صنعت و حرفه‌ای و شغلی؛ تاکید کرد: دوران مدل برنامه ریزی درسی مبتنی بر شایستگی با مدل برنامه ریزی درسی که تعداد محدودی از استادان در اتاق در بسته دور هم جمع می‌شوند و سرفصل تعیین می‌کنند، گذشته است. هم اکنون باید ببینیم که چقدر توانسته ایم از کارفرمایان کمک بگیریم؟ یکی از ویژگی‌های ارتباط با صنعت این است که کارفرمایان، صاحبان صنایع و بنگاه‌های صنعتی و اقتصادی کوچک، متوسط و بزرگ در کنار برنامه ریزان درسی آموزش عالی بنشینند و سرفصل‌ها و نیاز‌های شایستگی‌ها و صلاحیت‌های مورد نیاز را تشخیص دهند و یک برنامه درسی و بخشی مربوط به مهارتی تدوین کنند. 

صالحی عمران اضافه کرد: چه برنامه‌ای برای توانمندسازی اعضای هیئت علمی داریم؟ آیا وزارت علوم برنامه منسجم و دقیقی برای ایجاد شایستگی‌ها در توانمندسازی اساتید دارد؟ استادان چقدر صنعت را می‌شناسند؟ چقدر در صنعت حضور دارند؟ صنایع و معادن بسیاری از کشور‌ها با وزارتین ارتباطات تنگاتنگی دارند، شاید صنعت، معدن، بازرگانی، صاحبان صنایع و خدماتی بسیاری از کشور‌ها در کنار سیستم‌های نظام‌های آموزشی حضور دارند تا بتوانند منطقی و با توجه به نیاز برنامه ریزی کنند، برنامه توانمندسازی استادان مهم است. 

هیئت امنای دانشگاه‌ها نباید اسیر وظایف اداری باشند 

وی ادامه داد: باید نگرش جدی در سیاستگذاری کلان آموزش عالی وزارت خانه‌ها و برنامه ریزی‌های استراتژیک دانشگاه‌ها و دستورالعمل‌های هیئت امنا صورت بگیرد، نباید هیئت امنای دانشگاه‌ها اسیر وظایف اداری و مالی دانشگاه‌ها باشند بلکه لازم است ارتباط وسیع صنعت و دانشگاه را از نزدیک ببینند و برای آن برنامه‌های استراتژیک تدوین کنند. 

رئیس انجمن آموزش عالی تاکید کرد: باید یک سری اصلاحات در نظام اقتصادی و تولید دیده شود، یعنی ارتباط ۲ جانبه بین صنعت و نظام‌های آموزشی زمانی برقرار می‌شود که تحول در تولید صورت می‌گیرد. رشد اقتصادی کشور و افزایش تولید ناخالص ملی کشور مهم است و باید شرایط رشد اقتصادی و توجه به تولید ناخالص ملی از حالت رکود خارج شود. زمانی آموزش عالی و جذب نیروی انسانی می‌تواند سریع‌تر و بهتر صورت بگیرد که بخش‌های صنعت و تولید فعال و پویا باشند و به وضع موجود بسنده نکنند و تحولات را در نظر بگیرند. 

صالحی عمران افزود: ورود به ویژگی‌ها و منطق تولید متغیر و مبتنی بر نیاز‌های متغیر خیلی مهم است، سیستم تولید کشور بیشتر بر تولید انبوه مبتنی است. وقتی نظام تولید مبتنی بر نظام متغییر باشد در مقابل نظام‌های آموزشی هم وادار به تغییر و تحول خواهند شد. 

رئیس انجمن آموزش عالی ایران ادامه داد: بخش صنعت نیابد خود را بی نیاز از آموزش عالی و فضای علمی حاکم بر نظام آموزشی بداند، در اینصورت نظام سنتی در دراز مدت محکوم به شکست می‌شود؛ بنابراین تحول دو جانبه و ارتباطات سنگین بین صنعت و نظام‌های آموزشی به خصوص آموزش عالی باید وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • اساتید دانشگاه سرآمدان فرهنگی جامعه هستند
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • واکنش مجمع جهانی بیداری اسلامی به سرکوب اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • تکریم معلمان در جامعه نهادینه شود
  • خدمت به مردم بالاترین جایگاه را در دین اسلام دارد
  • خدمت مسئولان به مردم باید به‌دور از تبعیض باشد